Digitech iPB-10 - innovaatiota kerrakseen

 

Teksti: Jarmo Lehtelä

 

Applen iPad on avannut aivan uudenlaisen maailman musiikkilaitteille. Siitä todistaa näyttävästi myös Digitechin uusi kitaristeille suunnattu efektilaitteisto, jonka ytimeen heitetään näytöksi ja ohjainpinnaksi iPad.

 Kitarasoundien muovailuun tarkoitettu iPB-10 koostuu kol­mesta elementistä: Digitechin pedaalista, Applen iPadista ja iPB Nexus App -softasta. Pedaali, tai pitäisikö sanoa pedaa­listo, on todella vankkaa tekoa. Fyysisen yhdistelmän haavoittu­vaisempi osapuoli onkin iPad, ja hiukan arveluttaa miten näyttö mahtaa kestää keikalla. Mutta eipä hätää, näyttöä ei ole pakko ottaa mukaan; iPadia tarvitaan välttämättä vain editoinnissa ja jos soundien muistipaikat ovat hallussa, niin operointi onnistuu ilman näyttöäkin. Toki egoistinen kitaristi haluaisi ottaa tuon komistuksen yleisönkin eteen mukaan, ja yksi selkeä toiminnal­linen perustekin löytyy: ilman iPadia toimittaessa on tyytymi­nen Digitechin omaan vaatimattomaan viritysmittariin, joka ei vedä vertoja iPadin näytölle piirtyvälle vastineelleen.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   
25.01.2012
|
Jarmo Lehtelä
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy