Dynacord D-Lite – napakkaa soundia näpsäkästä setistä

|
Image
 

 

Välillä eteen osuu laitteita, joiden tekniset suoritusarvot ja myyniargumentit lupaavat enemmän kuin niiden fyysinen koko antaisi aihetta otaksua. Tällä kertaa haastajaksi ilmaantui Dynacordin kompakti D-Lite-äänentoistosetti, jolla oli tarkoitus hoitaa rokkiklubin äänentoisto.

 

Sattuipa niin mainiosti, että testin ajankohdalle osui miksauskeikka läpeensä tutun rokkibändin kanssa läpeensä tutussa helsinkiläisessä rokkiklubissa, joten testin puitteet eivät ainakaan muodostuisi ongelmaksi. Settiäkin pääsisi arvioimaan aivan itsenään, kun kaikki muut palikat olisivat entuudestaan tuttuja. Ja tarkistuksen vuoksi oli sovittu vielä lisäkuuntelua Riffin käytössä olevalla studiolla, jossa tämän kokoluokan satsia pääsee rauhassa tarkastelemaan.
Lähinnä huolta aiheutti etukäteen se, miten maahantuojan testiin suosittelemat purnukat selviäisivät tehtävästä keikalla. Esiintymispaikka kun on keskivertoa paremmin akustoitu rokkiklubi, jonka sali vetää sisäänsä noin 250 asiakasta, ja jonka perus PA:na toimii yleensä melko jykevä DeltaMax-systeemi. Huoltani ei alkuun helpottanut yhtään, kun paikalle päästyäni näin sinne toimitetun Dynacord D-lite-setin: pienenpieni subbari ja kaksi perus-lattiamonitorin kokoista ja näköistä köykäistä muovipurkkia.

Noh, ainakaan kaappien sijoittamisessa ei tulisi ongelmia. Ei muuta kuin tolpat pystyyn ja kaapit tikun nokkaan. Ja täytyy sanoa, että pitkälle ollaan tultu niistä ajoista, kun perus rokkiklubin äänentoisto kulki omassa kuorma- tai pakettiautossaan, vaati runsaasti raavasta lihasvoimaa ja vetreätä selkää. Tässä pärjää yksinäänkin, eikä tule edes hiki, jos malttaa olla juoksematta roudatessa.

Järkevä paketti

Polypropyleenistä valmistetut, passiiviperiaatteella toimivat D-12 D -kaksitiekaiuttimet tuntuvat käsitellessä jämeriltä pikku laatikoilta. Tämä siitäkin huolimatta että meikäläisenkin kokoinen kynäniska jaksaa nostaa moisen paikoilleen vaikka yhdellä kädellä! Jämäkkä kahva löytyy tosin vain yhdestä kyljestä, mutta siitä roikottaessa kaappi pysyy mukavasti suorassa eikä painaudu kävellessä kantajan jalkaa vasten kinnaamaan.

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.