East Funk Attack – itäistä ärhäkkyyttä etsimässä!

|
Image

Aikansa niin sanotuissa demokraattisissa yhtyeissä soittaneena ja bändipalavereissa istuneena Tomi Salesvuosta alkoi tuntua, että olisi aika perustaa oma bändi – ilman kompromisseja.
East Funk Attack etsii suomalaista tuoretta tulokulmaa funk-musiikkiin.

Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin maisteriksi valmistunut Tomi Salesvuo on nelikymppiseksi ehdittyään ollut monessa mukana, ja työskennellyt niin kotimaan kärkien kuin ulkomaan tähtien kanssa. Oman bändin ja levyn tyylirajausta Salesvuo pyöritteli päässään useamman vuoden, kun rytmimusiikin kentällä oli tullut tehtyä oikeastaan kaikkea jazzista poppiin.
Metropolian pop/jazz-musiikin lehtorina toimiva Salesvuo tekee ohessa freelance-keikkaa coverbilebändeistä kunnianhimoisiin jazzlevytyksiin, ja on vaikuttanut useammassakin pitkäjänteisesti toimineessa kokoonpanossa XL-jazzprogebändistä Bitter Sweet -yhtyeeseen.
Elokuussa ensilevynsä julkaissut East Funk Attack syntyi onnenkantamoisena kouluprojektista, johon Salesvuo oli koonnut joukon Metropolian lahjakkaimpia muusikoita, ja pestannut vierailevaksi tähdeksi soolokitaraan Marzi Nymanin.
– Teimme Marzin ja opiskelijoiden kanssa suoraviivaista hyökkäävää funk-hommaa cover-pohjalta, ja yhtäkkiä tajusin, että entäpä jos tämä olisikin ”se juttu”, jota olin pitkään hakenut.

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama syväluotaus East Funk Attackin ja erityisesti yhtyeen ensilevyn synnystä. Lue painetusta Riffin numersota 4/2014, miten sessiot sujuivat ja miksi nimenomaan fyysinen levy on edelleen muusikoille tärkeä vaikka julkisuudessa sen kuolemaa on julistettu jo pitkään.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.