East West – äärimmäisiä soundikokoelmia

|
Image
 

 

 

Kuriiri kiikutti ovelle sormia kutkuttavan ja tuntemuksia kuohuttavan paketin. Lähettäjänä East West, yksi maailman johtavista sample-kirjastojen laatijoista. Ja sisältönä neljä tuoretta lajitelmaa vihjaavasti nimikoituina: Ministry Of Rock, Gypsy, Voices Of Passion, ja Fab Four.

 

Pitkän linjan äänikirjastotehdas, East West, on tunnettu erittäin korkeasta laadusta ja ekstensiivisistä samplekokoelmista, joiden koko on useimmiten ylittänyt kaikki uskaliaimmatkin arvaukset. Mm. firman orkesterikirjasto, East West Quantum Leap Symphonic Orchestra Platinum Edition oli jo tolkuttoman suuri itsessään, mutta sen XP Pro -laajennus paukautti kaikki kovalevyt punaiselle heti asennuksen jälkeen. Sittemmin EW piti hieman taukoa tuotannoissaan ja nyt on syykin selvillä: EW oli kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt oman Play-nimisen sample playback -koneistonsa, jota uudet monikymmengigaiset kirjastot käyttävät. Myös vanhat, hyväksihavaitut kirjastot on päivitetty käyttämään tätä uutta toistosoftaa.
Mutta takaisin siihen kuriirin tuomaan kantamukseen: neljä pahvilaatikkoa yhdessä isommassa ja iLok-avain päälle. EW on näemmä nyt kyllästynyt warettajiin ja piraatteihin ja suojannut tuotteensa markkinoiden tujuimmalla suojausmenetelmällä, USB-porttiin työnnettävällä Pacen iLokilla. Jos sanon, että iLok jakaa mielipiteet, ilmaisu on vaisuhko. En usko, että kukaan erityisesti pitää dongeleista – varsinkin, kun iLok on sen muotoinen, että se käytännössä pitää asentaa porttiin, jonka ympäristössä ei liikehditä. Pienikin suhahdus liian läheltä ja sininen läpikuultava muovi murtuu, huonolla säkällä myös elektroniikka.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.