Epiphone Blues Custom 30 - putkisointia kahdella eri pääteteholla

|
Image
 

Teksti: A-J Syrjänen

Täysputkipeli soveltuu mainiosti rouheaan ja perinnetietoiseen kitarointiin. Palkitsevia tuloksia saa hyvinkin pelkistetyllä ylöspanolla – kitaralla, piuhalla ja vahvistimella.

Blues Custom 30 on kaksikanavainen, vaihtoehtoisesti kahdella pääteteholla toimiva kombo. Takapaneelin vaihtokytkimellä valitaan joko A-luokan tarjoaman 15 watin tai AB-luokan 30 watin tehojen välillä.

Suhteellisen kookas ja jämerärakenteinen vahvistin painaa reilut 30 kiloa, joten pelin siirtelyä helpottaisi kovasti pyörien asentaminen kotelon pohjaan, ja muutama hantaaki laatikon päätyihin. Nyt tuon massan kantamiseen on tarjolla vain yksi kahva vahvistimen päällä.

Blues Customin etupaneeli on selkeä. Kanaville on yhteinen kolmialueinen sävynsäätimistö, jota täydentää independent/interactive-kytkin. Valmistajan mukaan interactive-valinnalla signaali on voimakkaampi ja basson ja ylärekisterin säätimet vaikuttavat toisiinsa, kun taas independent-moodissa ne toimivat itsenäisinä. Käytännössä säätimet kuitenkin tuntuvat vaikuttavan toisiinsa moodista riippumatta, mutta hieman eri tavoin ja suurimpana erona jo mainittu signaalitason pomppu.
Särökanavan erillinen, alakeskialuetta voimistava middle-säädin on pätevä lisätyökalu. Jos vahvistimen yleissoundi on säädetty puhtaan kanavan tarpeiden mukaisesti, voi särökanavan ilmettä muokata middlellä koskematta kanaville yhteiseen ekvalisaattoriin. Näin särön erottelevuutta voi vielä muokata iskevämmäksi, jos tarve vaatii.

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2009).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.