Erikoissoitin erikoismiehelle

 

 

ESP on jo jonkin aikaa valmistanut Alexi Laiholle nimikoitua erikoismallia, josta on nyt tuotu sitten markkinoille edullisempi LTD-versio. Ja nimenomaan Suomen markkinoille, sillä muualla tämä soitin ei ole myynnissä. Kerrankin näin päin!

 

Itseasiassa Laihon nimikkokitarasta on tarjolla kaksi eri kansanpainosta LTD-mallistossa. Näistä MMV BO on edullisempi, mallitunnuksen kirjainten viitatessa kaulan kiinnitykseen ruuveilla (Bolt On). BO-mallissa on varustuksena kiinteä palkkitalla. Hieman hinnakkaampi MMV SN tarjoaa liimaliitoksen kaulan ja rungon yhtymäkohdassa ja tallaksi on asennettu lisenssillä valmistettu Floyd Rose -vibra.
LTD MMV SN ei ole suora kopio mistään historiallisesta kitaramallista, mutta tiettyjä vaikutteita Jacksonin Rhandy Rhodes -mallista on havaittavavissa. Gibsonin alunperin 1958 uudenaikaisena jazz-kitarana esitelty Flying-V lienee sekin antanut pontta suunnittelulle. Viimeksmainittuun verrattaessa LTD MMV:n runko on kuitenkin epäsymmetrinen ja rungon takasarvi ulottuu bassopuolella pitemmälle. LTD MMV on myös sirompi kuin Flying-V ja sen takareunaan on veistetty soittajan kylkeä miellyttävästi mukaileva loivennus.

Runkopuu on nimeltään agathis ja tämä eteläisessä Aasiassa kasvava puu muistuttaa äänellisiltä ominaisuuksiltaan likeisesti poppelia. Pintaa peittää huolella viimeistelty valkoinen väri, jonka läpi on mahdotonta nähdä kuinka monesta palasta runko onkaan koottu. Sama valkoinen väri peittää myös kaulan takaosaa ja viimeistelyyn pätee sama arvio kuin rungon osalta: ensiluokkaista työtä.
Ruusupuista otelautaa kehystää musta muovinen reunalista ja otemerkeiksi on upotettu aitoa helmiäistä. Niin otemerkkien kuin jumbo-kokoisten nauhojenkin asennus on täsmällistä työtä ja ilo niin silmälle kuin sormenpäillekin.
 

 

Teksti: Martin Berka, Kuvat: Tommi Posa

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy