Nayteikkuna

Fender Bassman TV Fifteen – nuorennusleikkaus isille

 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Uuden Bassman TV -sarjan kombot näyttävät 1950-luvun täysputki-klassikoilta. Vintage-kuosissa sykkii kuitenkin nykyaikainen hybriditekniikka.

Samanaikaisesti ensimmäisen sähköbasson kanssa Fender esitteli vuonna 1951 myös maailman ensimmäisen bassovahvistimen. Kombon nimi oli Bassman ja siinä oli 45 wattia tehoa. Nykyään tuota '50-luvun versiota pidetään yleisesti loistavana bluesvahvistimena kitaralle. Uusi Bassman TV -sarja taas on tarkoitettu vain ja ainoastaan bassolle. Mallisto koostuu neljästä erikokoisesta kombovahvistimesta. Pienin on 10-tuumaisella kaiuttimella varustettu TV Ten (150 W), kun taas kookkain on testissä oleva TV Fifteen.

Uudet tuulet tweedin alla

Bassman TV -sarjan nimi johtuu etupuolen ulkomuodosta, joka muistuttaa hieman vanhanaikaista telkkaria. Säädinpaneelikin on sijoitettu perinteisen kaavan mukaisesti kantokahvan taakse laitteen päälle, ja vanhahtavat chicken head -nupit sopivat nekin hyvin vintage-kuvaan. Refleksiputkella varustettu kotelo, vahvistimen oma tuuletin, linjatasoinen XLR-lähtö sekä tehokas D-luokan päätevahvistin tekevät kuitenkin selväksi, että kyseessä on nykyaikainen bassokombo.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 

 

 
   

 

14.03.2010
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy