Nayteikkuna

Fender Dimension Bass – perinnemerkin uusi ulottuvuus

Fender lähtee valloittamaan uusia alueita Dimension-bassollaan, jonka valtteja ovat kaksikelaiset mikrofonit, uusi käteenistuva ja toimiva muotoilu sekä muutama perusteltu muutos totuttuihin ratkaisuihin.

Leo Fenderin joskus dinosaurusten aikaan kehittämä Fender- basso on eräs eniten rytmimusiikkiin vaikuttaneista keksinnöistä. Aluksi bassokitaraa saatettiin nimittää yleisesti nimikkeellä ”Fender Bass”. Sittemmin kaksi ensimmäistä mallia, Precision- ja Jazz-basso ovat muodostuneet yleisnimityksiksi kaikille samanmallisille bassoille merkistä riippumatta. Ensimmäisten vuosien Precision oli mikitykseltään erilainen kuin nykyään yleisin malli, jonka mikrofoni on kahdessa osassa. Tämän muutoksen jälkeen Fender ei ole juurikaan kokenut tarvetta uudistaa bassomallistoaan radikaalisti, tai lähteä poikkeamaan itseluomistaan normeista. Toki perusmalleja on versioitu trendien mukaan ja erilaisia artistimallejakin on myynnissä, mutta silti peruslähtökohtana on aina ollut P- tai J-basso, tai niiden yhdistelmä P/J.

 

Vihdoinkin jotain uutta
Viime syksynä Fender julkisti sitten bassomalliston, jossa on jo yhtä sun toista perinnekaksikosta oleellisesti poikkeavaa. Dimension-bassoa valmistetaan sekä neli- että viisikielisinä, ja yhdellä tai kahdella mikrofonilla varustettuina.

Oheinen teksti on alkuosa Pirkka Isotalon toimittamasta käyttötestistä, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä 1/2014.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myösLehtiluukkupalvelusta.
12.02.2014
|
Pirkka Isotalo
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy