Focal Listen Pro ja Clear Pro – kuulokkeita arkeen ja juhlaan!

|
Image

Suljetut kuulokkeet muusikolle, avoimet äänittäjälle. Tai ensin mainitut reissaavalle ja jälkimmäiset kotona nautiskelevalle. Kummin vain, Focalin Listen Pro ja Clear Pro ovat ovallisia vaihtoehtoja kahdessa eri tyylilajissa – ja hintaluokassa.

Listen Pro on suljettu ja verraten vankkarakenteinen luurimalli, joka toimitetaan näppärän kuljetuskotelon ja kahden erilaisen johdon kera. Kuljetuksen ajaksi kuulokekupit saa käännettyä käytännöllisesti sangan suojaan.
Suljetun rakenteen plussina luetellaan yleensä avointa kuulokemallia jämäkämpi bassotoisto ja tehokkaampi ulkopuolisen ääni-maailman vaimennus. Listen Pro todistaa kummankin teesin puolesta.

Focal Clear Pro harppaa kokonaan eri kategoriaan joka suhteessa. Rakenne on takaa avoin, eikä näitä luureja ole tarkoitus resuttaa mukana ruuhkabussissa tai uimarannalla, vaikka pakkaukseen kuuluukin näpsäkkä kantolaukku.
Perusrakenteeltaan Clear Pro on luonnostaan ryhdikkäämpi kuin Listen Pro – sanka ei taivu kierteelle, eivätkä alumiinista valmistettuihin haarukoihin saranoidut kuulokeosat taitu kuljetuksen ajaksi suppuun.

Se mikä alkaa fyysisestä istuvuudesta, jatkuu äänellisessä ulottuvuudessa.

•••

Näin alkaa Lauri Paloposken toimittama, käyttökokeeseen perustuva artikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 3/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.