Nayteikkuna

Fostex MR-8 – Punainen Parooni

 

Suuri yksimielisyys vallitsee siitä, että digitaalisuus on oikea perusta myös pikkuisille moniraitureille. Oikean muistiteknologian suhteen äänet sen sijaan jakautuvat: kiintolevy, Smart Card vai kenties Compact Flash? Uusi kahdeksanraitainen Fostex MR-8 on varustettu viimeksi mainitulla. Katsotaanpa lähemmin.

 

Pippurinpunaisen MR-8:n kansiosa on valmistettu kestävän oloisesta muovista ja pohja muotoon taivutellusta pellistä. Jämäkkä rakenne onkin enemmän kuin paikallaan, sillä tallennin seurannee isäntäänsä reissuilla ja treeneissä sen sijaan, että kököttäisi aina turvallisesti omalla sijallaan kotipajan rauhassa. Masiina on mitoiltaan aavistuksen keskivertoa puhelinluetteloa sirompi ja nappien ja säätimien asettelu noudattaa perinteitä. Kansilevyn vasen puolisko on varattu mikserille ja suurinpiirtein yksi kolmannes oikealta katsottuna tallentimen hallintalaitteille.

Tallennus tapahtuu raita tai kaksi kerrallaan, ja yhteensä muistiin mahtuu kahdeksan soivaa raitaa. Muistivälineeksi valittu Compact Flash -kortti ei anna myöten virtuaaliraitoihin ja undo-toimintokin on pelkistetty yhteen askeleeseen. Ja sitten oppisormi ojoon: muutamia vuosia sitten tässä hintaluokassa ei ollut tarjolla minkäänlaista undo-toimintoa ja tallennuskin tehtiin kohinaiselle c-kasetille. Nokan nirpistykseen ei siis ole mitään syytä ja edellä mainitut suorituskyvyn rajat on otettava vain sellaisena tietona, jonka avulla tallenninta voi vertailla isompiin ja kalliimpiin lajitovereihin.

MR-8:n kansilevyyn upotettu oma mikrofoni, sähkökitaralle tarkoitettu impedanssisovitus tuloliitynnässä ja mahdollisuus käyttää laitetta paristoilla tekevät tallentimesta houkuttelevan luonnosmuistion myös reissuille.

Oheinen ote on lainaus Martin Berkan kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 2/2003. Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Voit myös tilata lehden irtonumeroita ja vuosikertoja näiden verkkosivujen kohdasta "tilauslomake".

 

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy