Nayteikkuna

Hanson - retroakin retrompaa?

 

Teksti: Timo Östmanin
Kuvat: Tomi Posa

Cigno, Chicagoan ja Firenze – persoonalliset nimet, persoonalliset ja mukavasti vanhahtavat muodot. Yhdysvaltalainen Hanson lyö pontevasti jalkaa oven väliin sähkökitaramarkkinoilla, joten otimme selvää millaisista tulokkaista on kysymys.

Chicagossa toimiva Hanson on uudehko merkki sähkökitaroiden parissa. Varsinaisesta noviisista ei kuitenkaan ole kysymys, sillä Hanson on tunnettu aiemmin Lakland-bassojen mikrofonitoimittajana. Sittemmin toiminta on laajentunut kitaramikrofonien kautta myös kitaroihin, eikä olekaan yllättävää, että Hanson-kitarat valmistetaan samalla tehdaslinjalla Indonesiassa kuin Laklandin Skyline-sarja. Hanson ei kuitenkaan ole kokonaan ulkoistanut kitaroiden valmistusprosessia Aasiaan, vaan kitaroiden ja mikrofonien suunnittelun ohella kitarat tarkastetaan ja säädetään Chicagossa.
Yksi Hansonin tavoitteista on valmistaa persoonallisia kitaroita. Tämä näkyy testiin poimituissa instrumenteissa esimerkiksi Cigno-mallin kohdalla. Kaikkiaan Hansonin valikoimasta löytyy tällä hetkellä neljää erilaista kitaratyyppiä, joista on lisäksi erilaisia malleja, esimerkiksi tallaratkaisujen tai mikrofonikonseptien mukaan.

 

Lue käyttötestin tulokset Riffin paperilehden numerosta 6/2012, tai digiversiona lehtiluukku-palvelusta.   

http://www.lehtiluukku.fi/lehdet/riffi

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla. Voit lukea myös digilehteä Lehtiluukku.fi -palvelun kautta.

 

 

 
   
18.10.2012
|
Timo Östmanin
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy