Helsingin Kaupunginteatteri juhlii avajaisiaan – uusi valo- ja äänitekniikka myrskyn silmässä!

|
Image

Kauttaaltaan peruskorjattu rakennus on viimein kuorittu pressujen alta esiin. Lähes 70 miljoonan euron korjausbudjetista noin viidennes käytettiin teatteritekniikan uusintaan. Upouuden tekniikan koeponnistaa syyskauden avaava Myrskyluodon Maija -musikaali, joka samalla juhlistaa 50-vuotiaan teatterin paluuta omiin tiloihinsa.

 

Nyt Antti Rehtijärven kelpaa jo hymyillä. Helsingin Kaupunginteatterin tekninen johtaja kertoo, että remontin aktiivivaihe kaksine muuttoineen kesti reilut pari vuotta, sitä edeltänyt ennakkosuunnittelu sekä käynnissä oleva järjestelmien sisäänajo venyttävät aikajännettä ainakin toisen mokoman.
Kaupunginteatteri lopetti esitykset Töölönlahden kiinteistössä keväällä 2015 ja sen kolme näyttämöä, pajat, varastot, toimistot, harjoitushuoneet – kaikki lipunmyyntiä myöten siirrettiin eri puolille kaupunkia.
Hallinto, pajat ja harjoitustilat siirrettiin pariksi vuodeksi Sörnäisiin vanhalle Leipätehtaalle, näyttämötoiminta hajautettiin Linnanmäen Peacockiin, Ryhmäteatterilta vapautuneelle Pengerkadun näyttämölle sekä Itäkeskuksen Stoa-saliin.

Tämän vuoden loppukeväästä väki alkoi muuttaa väistötiloista takaisin, ja remontin loppusuoralla aloitettiin viimeiseen vaiheeseen kuuluvat ääni-, valo- ja videotekniikan asennukset.
Peruskorjauksessa esitystekniikan osuudesta vastannut Rehtijärvi luonnehtii, että valon, äänen ja videon uusimishankkeissa työskentelivät
maan parhaat suunnittelijat, urakoitsijat ja asentajat.

Pääosan urakoi Studiotec, jonka kautta palveluita ja tavaraa toimittivat monet muutkin: esimerkiksi Bright Finlandia käytettiin miksaamoiden asennustöissä ja valonohjauksen suunnittelussa, ja Audico Systems tuli kuvaan Digicon miksausjärjestelmien ja MA Lightingin valonohjauksen tiimoilta. Esitysteknistä suunnittelupalvelua hankittiin Granlundilta ja Akukonilta.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama raportti tapahtumien keskipisteestä, suoraan HKT:n suuren näyttämön ja miksauspisteen väliseltä linjalta.  Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Riffissä 4/2017, jonka voit lukea printtiversiona, tai digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelussa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.