Ikimuistoiset sessiot – Jonas Olsson

|
Image

Äänitteitä, jotka kansa tuntee. Tuottajia, jotka ovat jääneet usein taustahahmoksi. Mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten asiat johtivat toisiin asioihin ja päädyttiin ratkaisuihin. Muistelijan tässä numerossa Jonas Olsson.

 

Jonas Olsson on nuoresta iästään (38) huolimatta tuottanut musiikkia jo miltei viisitoista vuotta. Tuona aikana hän on kerännyt itselleen mittavan CV:n, josta löytyy tuotantoa laidasta laitaan: doomista edm:ään.

Työhistorian perusteella hänestä saa sen kuvan, että kyseessä on viimeisen päälle musadiggari. Sellaisena hän ei itseään kuitenkaan pidä, vaan CV:n laajuus johtuu siitä, että mies on rohkeasti lähtenyt mukaan uusiin ja haasteellisiin juttuihin. Toinen syy kaiken uuden etsimiseen on, että hän tuppaa kuulemma kyllästymään nopeasti, kun haaste on selätetty.

Eikö Jonas Olsson sitten osaa sanoa ei? Kyllä, mutta vain silloin kun hän kokee, että hänellä ei ole mitään tuotavaa kyseiseen juttuun. Tai silloin, jos on epäselvää, mikä on se ongelma, joka Olssonin halutaan ratkaisevan.

– Jos siinä on selkeästi joku juttu hyvin ja joku toinen ei niin hyvin – silleen että mulla syttyy lamppu pään päälle, sitten mä olen mukana. Sen se vaatii, tuottaja selventää.
Jonas Olsson on selkeästi tehnyt jotain oikein, sillä hän on ollut täystyöllistetty tuottaja vuodesta 2005 asti, ja oikeastaan jo sitä ennen, opiskeluaikoinaan 2003–2004. Vuonna 2009 oli hänen muistinsa mukaan yksi viikko, jolloin joutui vähän miettimään…

•••

Näin alkaa Misha Koivusen toimittama haastattelu, jossa ruoditaan kolmen suomalaisen musiikkituotannon eritystapauksen lisäksi alaa noin yleisemminkin. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 4/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessan.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!