Ikimuistoiset sessiot – Tido Nguyen

|
Image

Se ei pelaa joka pelkää – tietää vanha sananlasku. Samaa ajatusta toteutti myös 17-vuotias Tido Nguyen, joka päätti hypätä tyhjän päälle saavuttaakseen unelmansa tuottajan ammatista. Kun juuri peruskoulusta valmistunutta nuorukaista ei hyväksytty Suomessa mihinkään musiikkialan oppilaitokseen, päätti hän lähteä opiskelemaan musiikkiteknologiaa Englantiin.
 

Vaikka ikänsä musisoinut Tido läpäisi Turussa kaikki koulujen musiikkitestit, ei lukuaineiden keskiarvo kuitenkaan riittänyt. Englannissa ei taas muilla aineilla ollut niin merkitystä. Pääsykokeet menivät heittämällä läpi ja Brittein saarille lähdettiin samantien.
Lähtöä helpotti hänen Suomessa kokemansa vähättely. ”Susta ei koskaan tule mitään” oli toteamus, jota suurista unelmoiva nuorukainen kuuli usein. Vähättely kuitenkin puski kaveria eteenpäin ja kokemistaan vihalauseista hän päätyi kirjoittamaan, soittamaan ja tuottamaan yhdeksännellä luokalla kaksi kappaletta.
– Koulun bändiohjaaja äänitti. Lauloin tosi huonosti, mutta kuitenkin tein sen. Mussa heräs kapina, että saakeli mä näytän niille että pystyn tekemään kaiken itse.

 

•••

Näin alkaa Misha Koivusen toimittama haastattelu, jossa ruoditaan kolmen suomalaisen musiikkituotannon eritystapauksen lisäksi alaa noin yleisemminkin. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 5/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessaan.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!