Ismo Alanko keksii itsensä aina uudestaan

|
Image

Pitkän linjan artistille säännöllinen nahan luominen on yksi elinehto. Ismo Kullervo Alanko -albumin tekijällä riittää pelisilmää paitsi laadukkaiden laulujen tekemiseen, myös uusien bändien ja keikkojen biisilistojen kokoamiseen.

Ismo Alangolle on kehittynyt pitkän uran myötä kyky ympäröidä itsensä toistuvasti innostavilla, osaavilla ihmisillä. Kokoonpanojen menestyksekkäässä uusimisessa on kuulemma aina ollut mukana hieman onneakin, mutta silti enemmän on kyse siitä, että pitää silmät ja korvat auki. Ja sujuvaa muutoksesta tulee, jos lauluntekijä ei ole luonteeltaan ripustautuvainen – irti pitää osata päästää. Melko usein yhtyeet myös tulevat elinkaarensa päähän itsestään.

– Minulla on touhuissa toisinaan hiljaisempia jaksoja, ja jos muusikot tauoilla sitoutuvat toisiin juttuihin, ei paluu enää ehkä ole mielekästä tai edes mahdollista, Ismo pohtii.

Vuonna 1960 syntyneen miehen soolobändeistä pitkäikäisin, miehitykseltään jonkin verran elänyt Säätiö tuli vuonna 2006 luontevasti pääteasemalle kymmenisen vuotta toimittuaan.

– Tietty sovittu keikkajakso vietiin päätökseen, ja se oli niiltä osin siinä. Aloin etsiä uusia haasteita ja teinkin aika pitkään hommia kaksin lyömäsoittaja Teho Majamäen kanssa. Koska olen puhtaasti rytmikitaristi ja pianon äärellä lähinnä pimputtelija, piti minun kantaa siinä kuviossa biisejä vahvemmin kuin ikinä aiemmin – soolojutut tietenkin pois lukien.

Levyt Blanco Spirituals (2008) ja Onnellisuus (2010) saivat keikkoineen olon sopivan kylläiseksi duoformaattia. Uteliaisuus heräsi ja taas alkoi veri vetää uuteen suuntaan.

 

Näin alkaa Riffin numerossa 5/2015  julkaistu Ismo Alangon haastattelu, jonka toimitti Petri Silas. Juttu on sittemmin avattu myös Riffin verkkosivustolle ja voit lukea sen kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.