Jasse ”Jazmanaut” Kesti – millintarkkaa masterointia intuitiolla

|
Image

Ääni- ja musiikkituotannon konkari Jasse ”Jazmanaut” Kesti pystytti Kesthouse-äänistudionsa asunnon yhteydessä sijaitsevaan entiseen liiketilaan. Olohuonemainen tila tarjoaa luonnollista akustiikkaa vaativaan masterointi- ja miksaustyöhön, jota Kesti tekee usein intuitiivisella työtavalla.

 

Kestillä on pitkän linjan kokemus eri rooleista ääni- ja musiikkituotannossa. Hän on toiminut niin studio- ja ääniteknikkona, systeemisuunnittelijana, muusikkona, äänisuunnittelijana kuin säveltäjänäkin.
Miksaus- ja tuotantomeriittejä löytyy vuosien varrelta muun muassa Tehosekoittimen, Siiri Nordinin, Plutonium 74:n, Hidria Spacefolkin ja Cleaning Womenin kanssa. Kesti on ollut ääni-mestarina Helsingin Konservatoriossa, Kulttuuriarena Gloriassa, Kanneltalossa ja Palatsiteatterissa Tampereen Yo-talolla.
Tällä hetkellä miestä työllistävät pääasiassa masterointityöt sekä livemiksaus. Esimerkiksi menneestä kesästä iso osa kului Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaanin matkassa. Kesti on ollut bändin mukana jo useamman vuoden ajan. Aiemmin Kesti on miksannut muun muassa Jukka Poikaa ja Elastista. Tien päällä Kesti on noin 100–150 päivää vuodessa, ja saman verran aikaa kuluu masterointitöihin.
Lisäksi Kesti miksaa pari levyä vuodessa ja yksittäisiä biisejä noin neljän levyn verran. Levyjä hän tuottaa yksi–kaksi vuodessa.

•••

Masteroinnin ja miksauksen teemoista, tyypillisistä äänitysjäljessä korjausta vaativista asioista, sekä ihka uudesta kuulokemallista voi lukea enemmän, kun hankit itsellesi Riffin printti-numero 5/2019.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!