Kelpo mausteet MEKin malliin

 

Ihanteellisessa tapauksessa hyvä soundi saa soittajan hymyilemään ja laitevalmistajan ymmärryskin ulottuu elektroniikan lisäksi sopivaan hinnoitteluun.

MEK on uusi pedaalimerkki pienen – ja ainakin toistaiseksi melko tuntemattoman – saksalaisen pajan tuottamana.
Tapahtuipa ihanteellisia asioita...

MEK tuntee ilmiselvästi käyttäjäkuntansa arjen ja niinpä näitä pedaaleita rakennettaessa keikkaelämän rasitteet on huomioitu. Elektroniikka on toteutettu vakuuttavasti ja asennettu tukeviin valumetallikoteloihin. Niin potikat kuin kytkimetkin ovat vankan oloisia ja lujaa tekoa. Pohjalevyissä taas on pedaalin koosta riippuen joko nihkeät kumitassut tai vaahtokumimaiset reunoja kiertävät pehmusteet estämässä liiallista liukumista.

Kaikki koesatsin purkit toimivat yhdeksän voltin paristolla tai muuntajalla, jälkimmäisen vaihtoehdon ollessa valmistajan suosittelema tapa.
MEKin polkusimet ovat yhden toiminnon laitteita, jotka jo nimellään paljastavat mitä hupia niiltä voi odottaa. Yleisarviona kuvailisin niitä vaivattomina ja musikaalisina lisälaitteina.

Tube... tube...

Tubedrive TD-1 on yksinkertainen ja selkeä overdrive-tyyppinen säröpedaali. Tone-, drive- ja level-säätimin varustettu laite viehättää mutkattomuudellaan ja helppokäyttöisyydellään. Ja ennenmuuta oivalla soinnillaan: särö ei mene suurinakaan annostuksina tukkoon tuoden luontevaa rouheutta ja pituutta ääneen. Esikuvana pedaalilla lienee Ibanezin Tubescreamer muunkin kuin kotelon värityksen suhteen ja A/B-testissä MEK TD-1 kuulosti hyvin samanlaiselta Ibaneziin vertailtaessa. Ihmekö tuo, sillä Tubescreamerin soundin sieluna pidetty JRC4558-piiri löytyy myös TD-1:sen sisuksista.

Pienemmällä gainilla soitettaessa laite tuotti mukavan ja muhkean komppisärön ja gainia lisäämällä esiin sai pitkän ja laulavan soolosoinnin. Perusrokkari saa tällä laitteella soittoonsa tukevaa ja hallittua säröä. Jollei halua käyttää aikaansa ja rahojaan juuri legendaarisen tube-tiedätte-minkä etsimiseen, niin tässäpä on kelpo tarjokas sellaiseen pestiin.

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2005).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

21.07.2009
|
Ari-Jukka Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy