Kerkko Koskinen Kollektiivi keikalla - mahtavaa ja pontevaa!

 


Teksti ja kuvat: Tommi Saarela

Yli 70-henkisen Kerkko Koskinen Kollektiivin mikittämisessä, miksaamisessa ja äänentoistossa riittää haastetta. Riffi seurasi kolmen konsertin minikiertueen päätöskeikkaa Tampere-talolla.

Ultra Bran johtohahmona kannuksensa ansainnut Kerkko Koskinen päätti viime kesänä rakentaa sävellyksilleen kookkaammat raamit kuin koskaan aiemmin. Bändistä, solisteista, jousista, puhaltimista ja kuorosta koostuva muhkea kokoonpano jatkoi Helsingin Huvilateltasta Turun Logomoon ja päätti esiintymisensä Tampere-talolle.

Tampere-talon usean tunnin pituisessa soundcheckissä lavalle ryhmittyy viisihenkisen bändin ja kolmen solistin ympärille puolen tusinaa puhaltajaa, tusinan verran jousia sekä 50-päinen Kuopion Nuorisokuoro.
Mahtipontisuus on Koskisen tavaramerkkejä, ja vaikka Kollektiivin albumin täyteen ahdetut sovitukset saakin toimimaan tallenteella, saman toteuttaminen keikkatilanteessa asettaa äänentoistollisia haasteita.
– Kun on noin monta esiintyjää lavalla ja kaikki tuuttaavat päällekkäin, tarvitaan suunnitelma, jolla saadaan yksityiskohdat erottumaan, miksaaja Jukka Nykänen pohjustaa urakkaa.

 

Oheinen teksti on poiminta Tommi Saarelan kirjoittamasta ja Riffin numerossa 1/2013 julkaistusta artikkelista, jossa esitellään läpi Kerkko Koskinen Kollektiivin konsertin tekninen toteutus ja toteuttajat.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla. Voit lukea myös digilehteä Lehtiluukku.fi -palvelun kautta.

 

 

 
   
30.01.2013
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy