Kervinen miksaa olympiamiehen varmuudella!

|
Image

Heikki Kervisen urapolku ääniteknikoksi on ollut mäkinen ja mutkainen 
– siis sananmukaisesti. Suomen maa-joukkuetta olympialaisissa valmentanut Kervinen vaihtoi lajia vuosikymmenen alussa ja työskentelee nyt kärkiartistien etupään ja monitorien vahtina.

Otetaan se poikkeuksellinen urapolku puheeksi hieman myöhemmin, mutta heti kärkeen: Heikki Kervisen nopeahko nousu tunnettujen artistien luottomieheksi saattaa joitakuita ihmetyttää. Yhteys Erja Lyytisen hovimiksaaja Kimmo Antikaiseen poiki hänelle ensimmäisen pitkäaikaisen yhteistyön blueskuningattaren hovissa.

– Kimmo oli vihjannut Erjan suuntaan, että tietää hyvän sällin, joka on liikkunut ulkomailla ja puhuu muutakin kuin suomea.

Ja kun Kervinen hyppäsi Lyytisen kelkkaan, heti kolmas keikka olikin jo ulkomailla. Ja siellä on pyöritty säännöllisesti siitä lähtien.

Lyytisestä seurasi Erjan ja Heikki Silvennoisen yhteiskiertue, sitten Silvennoisen omat keikat, sitten hänen muut proggiksensa kuten SF-Blues Dave Lindholmin ja Pepe Ahlqvistin kanssa, SMB Pave Maijasen kanssa, ja tuoreimpana Silvennoisen proggis Heikki Helan ja Johanna Förstin kanssa.
Ja asiat todellakin johtavat toisiin: Wigwamin monitoriteknikon pesti tuli Maijasen suosituksesta, joka oli kiinnitetty juhlakiertueen basistiksi.

Pystymetsästä alalle tullut Kervinen ihmettelee vähän itsekin, kuinka on onnistunut väistämään alkuaikojen tyypilliset karikot, vaikka astuikin usein alkuvuosina kokoaan suurempiin saappaisiin. Tekniikan omaksuminenkaan ei ole kuulemma tuottanut ongelmia.
– Laitteet ovat lopulta aika simppeleitä – jos ne ovat kunnossa niin nehän tottelevat. Tästä ei tarvitse tehdä niin monimutkaista, että on itsekin ihan solmussa. Mikseri tai äänijärjestelmä on väline, ei niiden kanssa tarvitse taikoja tehdä.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama haastattelu, jossa selviää paljon mielenkiintoista niin PA-kalustosta kuin sen käyttämisestäkin. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 6/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessan.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.