Jossain vaiheessa tätä Elämäni kitarat -sarjan haastattelua Knucklebone Oscar toteaa, että nyt hän ”vasta tajuaa kuinka hirveästi näitä onkaan”. Kitaroita ja vahvistimia kasaantuu nimittäin kuvaamista varten esille aikamoinen määrä, ja asetelma on sellainen, että kirjoittajaa jo hieman hirvittääkin: yhdenkin soittimen kaatuminen voisi aiheuttaa jonkinasteisen dominoefektin surullisin seurauksin.
Knucklebone Oscar toteaa, että ”tällainen skittamania on enemmän vain diggailua, soittimen harrastusta, sillä eihän musan tekemiseen tarvitse näin paljon”. Tämä ”mania” ei ole Oscarilla jatkuvaa, vaan välillä on kuukausienkin taukoja, jolloin soittimien hankinta ei kiinnosta mitenkään. Mutta välillä himo yllättää ”eikä se tyydyty ennen kuin tekee jotain muuveja”.
Monia arvokkaammistakin kitaroistaan Oscar on modaillut itsellensä sopivaksi, mikä ei oikean keräilijän mentaliteettiin sopisi lainkaan. Hän toteaakin, ettei ”diggaa ajatuksesta soittimista vitriinissä, sillä ne ovat käyttövehkeitä”. Hän on myös ”jäänyt klassikoiden muotokieleen niin kiinni”, että ei erityisesti lämpene niiden pieneen muunteluun perustuville kitaramalleille, vaikka ne hyviä olisivatkin. Ja tarkoituksellinen relikointi häntä lähinnä ihmetyttää.
•••
Näin alkaa Timo Östmanin toimittama Elämäni kitarat -juttusarjan osa, jossa selviää paljon mielenkiintoista niin soittmista kuin vahvistimistakin. Hanki itsellesi Riffin printti-numero 5/2019 ja pääset lukemaan jutun kokonaisuudessan.
Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.
Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Asiaa musiikista ja tekniikasta jo vuodesta 1996!