Koch Studiotone – ääntä ja sävyä!

|
Image
 

Lehdessämme oli hiljattain arvio Koch Classictone 4x10 kitaravahvistimesta (Riffi 6/03). Tuo vahvistin teki vaikutuksen soundeillaan ja Koch jäi erittäin myönteisenä tuttavuutena mieleeni. Nyt tarjoutui testattavaksi lisää Hollannin herkkua, tällä kuitenkin kertaa huomattavasti pienemmässä paketissa...

 

Koch Studiotone on 20-wattinen, yhdellä Jensenin 12-tuumaisella elementillä varustettu pikkukombo. Laite operoi A-luokassa ja päätteessä hehkuu kaksi EL84-putkea. Mitoiltaan Studiotone tuo mieleen vanhan Fender Princeton -vahvistimen. Onkin aluksi todettava, että peli on erittäin roudausystävällinen: painoa on 15 kiloa ja kannoin Studiotonea mukanani bändiharjoituksissa sekä kitaratunneilla vaivatta. Kyseessä ei millään muotoa ollut ns. selkä vääränä huhkiminen.

Ulkoisesti Studiotone edustaa Koch-vahvistimista tuttua hillittyä maailmaa. Se vaikuttaa erittäin huolellisesti tehdyltä peliltä ainakin ulkonaisesti tarkasteltuna.
Pienestä koostaan huolimatta kyseessä on erittäin monipuolisesti varusteltu, kaksikanavainen vahvistin. Puhdasta sointia annostellaan suoraan Volume-hanikalla ja kakkoskanavalla eli säröpuolella on tarjolla erilliset Drive- ja Volume-potikat, sekä kaksi erilaista tyyppivaihtoehtoa, OD sekä OD+. Kanavilla on yhteiset sävysäätimet, joiden toimintaa laajentaa kaksi Voicing-kytkintä. Ensimmäinen näistä vaikuttaa Treble-säätimeen, jonka vaikutusalueen keskitaajuus on oletusarvoisesti 2 000 hertsiä. Mid Shift -kytkimellä vaikutusalueen voi pudottaa 800 Hz:n keskitaajuudelle, jolloin saa annosteltua huimasti korostusta keskialueelle. Jälkimmäinen Voicing-kytkin on nimikoitu Bright-tittelillä, mutta itseasiassa se on kaksitoiminen ja sillä voi neutraaliasennon lisäksi joko vaimentaa tai korostaa diskantteja.

 

Teksti: Jarmo Hynninen, Kuva: Pekka Väänänen

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2004).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.