Korg PitchBlack – tarkka ja monipuolinen

|
Image
 

 

Kun Korgin kaltainen kokenut viritysmittarien valmistaja päättää uudistaa mallistoaan, voi olla melko varma ettei kehitys jää vain kosmeettisiin seikkoihin. Niinpä uusi Pitchblack-pedaalisarja ohittaa tarkkuudellaan jopa firman oman tämänhetkisen räkkiviritin-malliston.

 

Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa: iso PB-02, joka on ammattiluokan verme kaikilla herkuilla, sekä pienempi ja edullisempi versio nimeltään PB-01, joka tarjoaa kuitenkin mittauksissa saman tarkkuuden. Molemmat pedaalit vaikuttavat mekaanisesti hyvin kestäviltä. Kotelot ovat metallia, lukuunottamatta muovista pohjalevyä. Painoakin on sen verran, että leveät kumimaiset muovikaistaleet pitävät pedaalit luotettavasti paikoillaan.

Tarkkuus ja toimivuus

Pitchblack-sarjan ydin on Korgin uusi mittausteknologia, joka mahdollistaa 0,1 sentin tarkkuuden. Siihen ei pysty edes firman oma räkkimalli DTR-2000, josta kyllä on muuten poimittu monia käteviä toimintoja näihin uusiin laitteisiin.
Tarkkuuden ohella hektisissä keikka-olosuhteissa arvostetaan suuresti myös varmatoimista, luotettavaa ja etenkin rauhallista viritysmittaria. Myös tässä suhteessa Pitchblackit jättävät erinomaisen vaikutelman: sekä PB-01 että PB-02 tunnistavat nuotin kuin nuotin nopeasti ja luotettavasti, ilman minkäänlaista hyppäilyä oikean sävelen ja sen kerrannaisten välillä.
Mutta mitä olisikaan tarkkuus ja luotettavuus ilman hyvää näkyvyyttä keikan vaihtelevassa valaistuksessa? Tässä yhteydessä tulee esiin ehkä parhaiten Korgin pitkä kokemus: nuotin nimi ilmestyy nimittäin selkeästi isona punaisena kirjaimena keskellä led-näyttöä. Hienoviritys tapahtuu sitten vaakatasolla kulkevan led-rivistön avulla.

Teksti: Martin Berka, Kuvat Tommi Posa

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.