Korg Prologue-8/16 – soundi syntyy säätämällä!

|
Image

Korg on valmistanut 60-luvulta asti syntikoita, kosketinsoittimia ja efektilaitteita ja sillä on ollut merkittävä rooli pop- ja rock-musiikin elektronisten sointien luojana ja muokkaajana. Nyt tätä perinnettä jatketaan Prologue-syntikoilla, joihin on onnistuneesti poimittu pitkän historian parhaita piirteitä nykyajan tekniikalla höystettyinä.

Jo melko pitkään jatkunut uusien analogisyntikoiden nousukausi toi tällä kertaa eteeni polyfonisen soittimen, jossa kahden analogisen oskillaattorin lisäksi on myös yksi digitaalinen oskillaattori.
Korg valmistaa syntikkaa kahtena versiona, testipenkkiin sain 49:n koskettimen kahdeksanäänisen Prologue-8-mallin. Rinnakkaismalli on suurempi, 16-ääninen ja 61-koskettiminen Prologue-16. Instrumentit ovat ääniosiltaan muutamaa eroa lukuunottamatta identtisiä pelejä. 16-äänisessä Prologuessa on lähdössään LF Comp -kompressori sekä muutama säädin, joiden toiminnot pienemmässä Prologuessa on asetettu valikon taakse.

•••

Näin alkaa Sami Sarhamaan toimittama käyttötesti, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 3/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.