Mad Professor – suomalaispedaalit kestävät vertailun

Mad Professor -pedaalit
 

 

Kotimainen Mad Professor laajentaa pedaalivalikoimaansa kuudella uudella efektillä. Niiden teknisestä toteutuksesta vastaa ruotsalainen Björn Juhl, jonka olemassaolon monet kitaristit ovat rekisteröineet hänen suunnittelemistaan Mad Professor -vahvistimistaan.

 

Testiin saadut kuusi pedaalia ovat peruspedaalin kokoiset, kotelot tukevaa valumetallia ja eri värit alleviivaavat eri mallien nimityksiä. Niinpä Forrest Green Compressor on todellakin metsänvihreä, kun taas Fire Red Fuzz herättää huomion palokunnaston tunnusväreillä.
Pedaalit toimivat kukin 9 voltin paristolla tai vaihtoehtoisesti ulkoisella saman tökyn tuottavalla virtalähteellä. Pariston vaihto onnistuu pohjalevyn neljän ruuvin irroittamisella. Pedaalien potentiometrien tuntuma on mallista toiseen hyvä ja liikkeet täsmälliset.

Soundillisesti efektit jatkavat samaa ansiokasta Mad Professor -linjaa kuin Riffissä 5/2007 testatut säröpedaalit Little Green Wonder ja Mighty Red Distortion sekä Deep Blue -delay.

Kompressori ja autowah olivat prototyyppejä myöhemmin lanseerattavista kaupallisista malleista. Sain testiajan puitteissa puhelun Custom Soundsin Harri Koskelta, joka neuvoi poistamaan Snow White -piirilevystä yhden diodin – Björn Juhlin käskystä. Tällä toimenpiteellä saavutettiin tarvittaessa nopeampi ja ilmeikkäämpi suodinpyyhkäisy ja Koski kertoi myös, että he olivat päätyneet vakoida AutoWahin virran tarpeeksi yhdeksän volttia. Alkuperäisellä protokytkennällä Snow White olisi toiminut usealla eri jännitteellä – optio, jota ruotsalaiset kitaristit kuulemma suosivat.

 

Teksti: A-J Syrjänen, Kuvat Tommi Posa

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

21.07.2009
|
A-J Syrjänen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy