Mad Professor – vienti vetää maailmalle

|
Image

Tällä alalla ei ole tungokseksi asti kotimaisia yrityksiä, joiden tuotteet pärjäävät kansainvälisillä markkinoilla. Mad Professor on sellainen.

Tapasin vuoden alkajaisiksi firman primus moottorin, tj. Harri Kosken sekä tuote-expertti Marko Karhun, jotka olivat juuri valmistautumassa NAMM-messuille. Sinne oli vietävänä kaksi uutuustuotetta, Simble- ja Simble Pre Driver -pedaalit yhdistävä Twimble sekä Fenderin vuoden ’59 vahvistimen äänimaailmaa tavoitteleva Big Tweedy Drive. Harri Koski kertoo jälkimmäisestä:

– Tweed-soundi on sellaista, jota normaali-ihmisen ei ole mahdollista hankkia. Fenderin High Power Tweed Twinin hinta taitaa olla noin 25 000, jos sellaisen sattuu löytämään. Mutta tweed-soundi on ollut suosittua juuri nyt, Bonamassa on sitä hehkuttanut ja Keith Richards tietysti on tweediä käyttänyt paljon. Pedaali tuo mahdollisuuden päästä siihen äänimaailmaan lähelle ja aivan toisen hintaluokan laitteella. Koska tässä tehdään liiketoimintaa, nyt nähtiin markkinoita tällaiselle soundille.

– Eikä nykysoittajalle High Power Twin ole käytännöllinen, koska demollakin kuultavan soundin saamiseksi laitteen pitää olla niin kovalla, ettei keikalla voi sellaisella soittaa. Pedaalilla samaan lopputulokseen pääsee pienemmälläkin volyymilla, vaikka makuuhuonetasolla, Karhu täydentää.

•••

Näin alkaa Timo Koskisen toimittama artikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 2/2017.

•••

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.