Asiallisia pienikokoisia rummustoja on ollut kautta aikojen saatavilla niukasti. Välillä niitä käväisee markkinoilla, ja taas ne katoavat jonnekin. Nyt on tarjolla kaksi hyvää vaihtoehtoa.
Hyvän pikkurummuston valmistamisen haaste on iso: pitäisi pystyä palvelemaan kahta kovin erilaista asiakaskuntaa. Samalla kun tarkoituksena on tarjota laatusetti juniorirumpaleille pitäisi täyttää aikuisen soittajan odotukset pieniäänisestä, kevyesti roudattavasta ja pieneen tilaan niin autossa kuin lavalla sopivasta työkalusta.
Yamaha on julkaissut rumpuvirtuoosi Manu Katchén nimissä minirummuston aiemminkin. Viime vuoden puolella markkinoille palannut ”Manu Katché Junior Kit” on muokattu vuosikymmenen takaisesta versiosta.
Aiempi oli nykyiseen verrattuna enemmän halpissarjaa, bassorumpu oli yhtä pitkä kuin leveä ja etutomeja vain yksi. Nyt on filippiiniläinen mahonki vaihtunut seitsemänmilliseen koivurunkoon, wrapit aitoon lakkapintaan, bassaria on lyhennetty ja kymppituumainen etutomi on saanut kaverin, mikä on monelle aloittelevalle soittajalle tärkeä lisähoukutin. Junior Kit tehdään Kiinassa, kuten kaikki nykyiset Yamahat, PHX-lippulaivaa lukuun ottamatta.
Japanilainen Sakae toimi sattumoisin Yamahan rumpujen valmistajana vuosikymmenien ajan, kunnes tuli markkinoille omalla nimellään. Yhtiön juniorisetti on nimeltään Pac-D, ja se valmistetaan Taiwanissa.
Otetaanpas näistä nyt sitten selvä!
Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 1/2017.
•••
Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.