Nayteikkuna

Marshall MG100DFX – mars, mars…

Marshall MG100DFX
 

Marshall toi hiljattain markkinoille uuden budjettiluokan MG-vahvistinsarjan, johon kuuluu yhdeksän mallia (kahdeksan komboa ja yksi nuppi). Vahvistinsarja perustuu transistoriteknologiaan, johon on yhdistelty digitaalitekniikan tuotoksia mm. Marshallin hinnakkaamman AVT-sarjan vahvistimista. Tutkitaanpa, millaisin eväin MG100DFX-kombo tarjoaa ison M:n tunnusomaista soundimaailmaa.

 

MG100DFX-malli on 100-wattinen kombo, joka on varustettu yhdellä 12 tuuman Celestion-kaiutinelementillä. Vahvistimen kotelo on suhteellisen isokokoinen ja takaa umpinainen. Kumminkin vielä sellaista koko- ja painoluokkaa, jota voi kohtuullisin ponnistuksinkuljetella henkilöautossakin.

Sointeihin on luvassa monipuolisuutta, sillä MG100DFX:ssä on ensinnäkin puhdas kanava, jolta löytyy myös kevyesti rosahtava crunch-vaihtoehto sekä särökanava, josta saadaan kahta erilaista säröä. Molemmille kanaville on omat sävynsäätimensä.

Digitaalisia efektejä koneesta löytyy neljä: chorus/delay-yhdistelmä, delay, chorus ja flanger. Lisäksi varusteluun kuuluu digitaalinen kaiku ja efektilenkki. Laitteessa on liitäntä CD-soittimelle ja kaiutinsimuloitu lähtö, johon voi kytkeä kuulokkeet tai soittaa suoraan pöytään. Erikoisuutena uudessa Marsussa on FDD-kytkin (Frequency Depended Damping). FDD-piiri pyrkii jäljittelemään putkivahvistimen ja kaiuttimen vuorovaikutusta, jonka pitäisi sitten tuoda lisää syvyyttä soundiin.

Oheinen ote on lainaus Jarmo Hynnisen kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 6/2002. Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

21.07.2009
|
Jarmo Hynninen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy