Marshall Modefour – tanakkaa räimettä....

|
Image
 

 

Marshallin uusin ylpeys kantaa nimeä Modefour. Erillisen vahvistinnupin ja sen kumppaneiksi suunniteltujen kaappien kohdalla valmistaja on halunnut yhdistää vanhaa ja uutta rinta rinnan. Erityisesti mielessä ovat olleet uuden ajan hevikepittäjät, jotka käyttävät seitsenkielisiä tai baritonikitaroita. Tämän särisevän tanakan jytinän rinnalla on pidetty mielessä myös perinteisempää rokin soittoa, johon vahvistimesta löytyy myös monia vaihtoehtoja.

 

Modefour tarjoaa soittajalle kaksi putkilla toteutettua etuvahvistinta, joiden nimet ovat ytimekkäästi AMP1 (classic) ja AMP2 (modern). Klassisesta ykkösestä löytyy soundeja puhtaasta kevyen crunch-tyyppisen roson kautta isoonkin säröön. Vahvistin kaksi taas on nimetty nykyaikaiseksi. Sen ominaisuudet ovat yksinomaan säröä varten ja sitä löytyykin sitten paljon.

Modefourin kaksi etuvahvistinta ovat täysin itsenäiset ja myös pääteasteen käytös muuntuu valittavan etuasteen mukaan. Kummaltakin etuasteelta löytyy kaksi kanavaa, joten jalkakytkimellä voidaan vaihdella kaiken kaikkiaan neljän soundin välillä. Lisäksi jalkakytkimellä voidaan polkaista lisää boostia soolojen saattamiseksi muidenkin kuuluville ja kai’unkin saa stepattua sekä päälle että pois. Kaiku on muuten digitaalinen ja säädettävissä molemmille etuasteille itsenäisesti.

Modefour tarjoaa myös kaiutinsimuloidun lähdön sekä XLR- että 6,3 mm jakkiliittimin. Lisäksi mukana on oma erityislähtö viritysmittarille, joten stemmingin voidaan hoitaa äänettömästi.

Modefourin pääteasteessa on tehoa huikeat 350 wattia. Kaiutinkaappina oli testissä Marshallin oma neljällä 12-tuumaisella Celestionille varustettu, yläosastaan taitettu MF400 A -kaappi. Valmistajan mukaan kaiutinkaapin suunnittelussa on otettu huomioon Modefourin erityisominaisuudet ja se on suunniteltu toistamaan massiivinen alakerta sekä uudempaan metalliin ja rajumpaan rockiin soveltuva keskialue.

Oheinen ote on lainaus Jarmo Hynnisen kirjoittamasta testiartikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffin numerossa 2/2003. 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.