Nayteikkuna

Mayones - pro-luokan soittimia Gdanskista

 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

 

Miehen ikään varttunut puolalainen soitinverstas on kasvanut jo tehdaskokoon, mutta tarjoaa edelleen laadukkaita soittimiaan monilla custom-optioilla.

Vanha hansakaupunki Gdansk ei ole ainoastaan Solidaarisuus-liikkeen kehto, vaan siellä pitää kotiaan myöss Mayones (lausutaan: me Jouns). Jo vanhan vallan aikana, vuonna 1982, aloittanut firma keskittyy täysin nykyaikaisiin ammattitason soittimiin. Mallisto on läpeensä omaa, eikä klassikkomallien suoria kopioita löydy tästä katalogista.

Vauhtikitara ruuvikaulalla

Setius on Mayonesin ruuvikaulainen Superstrato-malli, jota valmistetaan eri mikrofonivaihtoehdoilla, kuusi- tai seitsenkielisenä, sekä joko tune-o-matic-tallalla (Setius GTM) tai Floyd Rose -vibralla (Setius Pro) varustettuna. Testisoitin on Setius GTM:n kuusikielinen perusversio suhteellisen miedoilla Seymour Duncan -mikrofoneilla (Jazz ja Jeff Beck).

Puolalainen kaunotar suorastaan huokuu huolellisuutta ja laatua koko olemukseltaan. Tämä ulottuu näkyvistä paikoista -“ kuten puuvalinnasta, nauhatyöstä tai viimeistellyst䀓 myös esimerkiksi elektroniikkalokeron pikkutarkkaan häiriösuojaukseen. Setius GTM 6 on hieman painavampi kuin mitä olisin koon perusteella odottanut, mutta kitaraa on mukava kannatella hihnassa ja soitin on tasapainoinen.

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

04.02.2011
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy