Music Man Bongo – osui ja upposi!

|
 

Music Man ja BMW yhdistivät muotoilutiimiensä voimat ja tuloksena on sopivasti erilainen bassomalli: Bongo. Testiin saatiin ärhäkän värinen nelikielinen peli kahdella humbuckerilla. Vaikka olemus on hyvinkin räväkkä, löytyy piirteissä tuttua Music Manin perinnettä aina virityskoneistojen sijoittelua myöten.

 

Bongon runkopuu on lehmusta ja muutoinkin rakennusaineet koettuja ja hyväksi havaittuja. Viidellä ruuvilla kiinnitetty kaula on vuorivaahteraa ja otelauta ruusupuuta. Virittimet ovat Scahallerin laatutuotantoa ja talla Music Manin omaa nykyaikaista mallistoa, jossa pohjalaatta on perinnemallia lyhkäisempi. Kielten värähtelyä vaimentavat tyynykkeet ja mahdollisuus pujottaa kielet rungon läpi on jätetty pois.

Peruskonseptia on höystetty muutamilla pienillä, mutta oleellisilla uudistuksilla. Bongon satula on ensinnäkin uutta mallia, jossa alimpien nauhojen vireen puhtautta on kohennettu kompensaatiolla. Mikrofonit taas näyttävät päälle päin hyvin perinteisiltä Music Maneilta, mutta sisuskalut on suunniteltu uusiksi ja magneetin materiaalina on nyt neodyymi. Mikrofonien kumppanina on uusi 18 voltin jännitteellä toimiva etuvahvistin, jossa on nelialueisen taajuuskorjaimen lisäksi säädöt mikrofonien keskinäiselle balanssille ja kokonaisvoimakkuudelle.

Kaikki Bongot on maalattu umpivärein ja runkojen osalta pinta on kiillotettu huippusäihkeeseen. Kaulan pintakäsittelynä on matta satiinilakka.
Työn jälki ja komponenttien laatu vastaa juuri sitä, mitä Music Manilta sopii odottaa: kiitettävä ja plussa päälle.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 7/2004).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.