Musikaalituotanto elää ajassa – klikkejä, taustaraitoja ja plugareita

|
Image

Musiikkiteatterituotannot muuttuvat yhä teknologiavetoisemmiksi. Kapellimestari Eeva Kontu ja äänisuunnittelija Kai Poutanen kertovat millaisilla konsteilla ja kamoilla valmistuu Helsingin Kaupunginteatterin syksyn suurmusikaali ”Kinky Boots”.

 

Broadwaylla viisi vuotta sitten kantaesitetty Kinky Boots kertoo konkurssikypsän kenkätehtaan perineen Charlien törmäämisestä Lola-nimisenä drag queenina esiintyvään Simoniin, mistä kehkeytyy kuolematon idea liikeyrityksen pelastamiseksi.
Cyndi Lauperin säveltämän, Harvey Fiersteinin käsikirjoittaman ja Stephen Oremusin orkestroiman rock/pop/soul-musikaalin ovat suomentaneet Kari Arffman ja Hanna Kaila, ja sen ohjaa Kaupunginteatterille Samuel Harjanne.

Musikaalin kapellimestari Eeva Kontu ei tunne suurta tarvetta tehdä muutoksia Kinky Bootsin kaltaiseen kansainvälisesti testattuun tuotantoon, vaikka viilaus tässä tapauksessa sallittua onkin. Jos teos on menestynyt Broadwaylla, ja sen ovat työryhmät ja yleisöt ympäri maailmaa todenneet toimivaksi, suomalaisenkin kantaesityksen tiimi voi luottaa tehtyihin ratkaisuihin.

– Täytyy olla painavia syitä jos rupeamme jotain muuttamaan. Muutoksia ei pidä tehdä ainakaan siksi, että haluaa jättää esitykseen oman kädenjälkensä, Kontu heittää.

•••

Näin alkaa Tommi Saarelan toimittama jättiraportti Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaalista. Jutun pääosassa on kapellimestari Eeva Kontu, joka kertoo miten kansainvälinen teos mallattiin suomalaiselle näyttämölle ja millaista teatterikapun työ oikein on.

Hanki uusi printtinumero ja lue koko juttu, jossa käydään läpi runkobändin kalusto siinä missä äänentoisto ja valaistuskin, videoprojisointeja unohtamatta…

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.