MV-50 Clean – yks’ kaikkien ja kaikki yhden puolesta!

|
Image

Vox marssitti kevään NAMM-paraatiin kolme muskettisoturiaan, joiden aseistuksena on täysin uudentyyppinen putki – Nutube.

Uuteen vahvistinmallistoon kuuluu kolme eri versiota samasta perusteemasta. Kokeiluun saatiin MV50-CL eli Clean; rinnakkaismallit AC- ja Rock-tarkenteilla jäivät tällä erää testaamatta.

Nutube esiteltiin keksintönä jo 2015, mutta sen sovellukset ehtivät markkinoille tämän vuoden keväällä. Ensimmäiseksi tämä uusi ja toiminnallisesti triodi-putkea vastaava tekniikka otettiin käyttöön Voxin MV-vahvistimissa, joissa havainnollistuu samalla kaksi Nutuben keskeistä ominaisuutta: kooltaan Nu-tube-kaksoistriodi on vain alle 30 prosenttia perinteisen putken koosta ja energiaa se kuluttaa ainoastaan kaksi prosenttia. Verraten alhainen, 5 – 80 voltin käyttöjännite puolestaan helpottaa virtalähteen toteutusta.

Valmistajan mukaan osa Nutuben eduista valkenee vasta ajan oloon – putkelle luvataan 30 000 käyttötunnin palvelus-ikä ja teknisestä rakenteesta johtuen valmistustoleranssit pystytään pitämään oleellisesti tiukempina kuin perinteisessä putkien valmistuksessa.

•••

Näin alkaa käyttökokeisiin perustuva testiartikkeli, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 4/2017.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.