Nayteikkuna

Native Instruments Akoustik Piano – laitetaanko bluesia, Chopinia vai Elton Johnia?

 

 

Native Instruments täydentää virtuaali-instrumenttiensa valikoimaa Akoustik Piano -softalla, johon on samplattu kolme kuuluisaa konserttiflyygeliä ja perinteinen pystypiano. Tämä täytyy tsekata.

 

Akoustik Piano on suunniteltu niin helppokäyttöiseksi kuin suinkin. Käyttöliittymä ei vaadi pähkäilyä, päinvastoin kuin Native Instrumentsin virtuaali-instrumentit yleensä. Virrat päälle, penkki alle ja soittamaan – melkein yhtä suoraviivaista kuin oikean pianon kanssa.

Edes lukutaitoa ei tarvita, riittää kun valitsee softan pääikkunan vasemmasta laidasta yhden kuvakkeista, jolloin kyseisen pianon tiedostot latautuvat muistiin. Kuivaan pianosoundiin voi hakea maustetta neljästä eri soittotilasta, joiden kuvakkeet puolestaan löytyvät oikeasta reunasta.
Akoustik Pianoon sisältyy mainio kaksiraitainen sekvensseri. Näin ei tarvitse sähläillä sekvensseriohjelman ja plugireitityksien kanssa silloin, kun vain haluaa soitella menemään ja panna nopeasti talteen vastaan tulevat ideanpätkät.

Kaksiraituri toimii myös hyvänä treenikaverina, sillä tallennettuja soitteita voi käyttää taustaraitoina harjoittelussa. Tallennetun suorituksen voi muuntaa audiotiedostoksi, jolloin pimputtelua voi hyödyntää sovituksen osana moniraitasekvensseriohjelmassa.
Ja koska vapaassa taimissa soitettua stemmaa voisi olla vaikea käyttää muun soiton yhteydessä, kuuluu Akoustik Pianoon myös metronomi.

Silmät kiinni ja soittamaan

Akoustik Pianoon samplatut flyygelit on ilmoitettu tarkkoja mallinimiä myöten, ja valmistajia ovat maailmankuulut Steinway, Bechstein ja Bösendorfer. Steingraeberin pystypiano täydentää kvartetin. Tällä otannalla Nativen uutuus kattaa akustisen pianomusiikin keskeisimmän sointi- ja tyylikirjon.

 

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

21.07.2009
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy