Neumann TLM 102 – uusi sukupolvi studioon

 

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

Herttakuvioinen TLM 102 täydentää mukavasti Neumann-malliston edullisempaa siipeä. Näin houkutellaan laatutietoista kotiäänittäjää tai pikkustudion pitäjää kuulun valmistajan pariin.

Uutukainen on mitoiltaan sirompi kuin sarjan tähän saakka pienin malli, TLM 103, ja se mahtuukin sopuisasti esimerkiksi lyömäsoitin- tai rumpukioskin ahtaaseenkin rakoseen. Tällaiseen käyttöön soveltuu myös mainittua verrokkia korkeampi äänenpaineen sieto. Herkkyyden ja itseiskohinan suhteen TLM 102 jää sitten isomman sisaruksensa suorituskyvystä, mutta pulmaa tästä tuskin syntyy ellei tallennuksen kohde ole äänenvoimakkuudeltaan poikkeuksellisen hiljainen.

TLM 102 toimitetaan pahvipakkauksessa ja vakiovarusteeksi kuuluvan, kierteellä mikrofoniin lukittuvan ja kaikin puolin kelpoisan kiintoadapterin kera.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   

 

29.04.2010
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy