Odery Privilege Series - sademetsien soundi

 

 

Brasilialainen Odery on nuori tulokas pohjoisilla rumpumarkkinoilla. Valttinaan sillä on poikkeuksellisia puulajeja, joilla on vaikutusta luonnollisesti niin sointiin kuin ulkonäköönkin. Testiin otettiin Privilege-sarjan setti ja muutama virveli päälle.

 

Odery-rumpuja valmistetaan kolmesta eri puulajista. Vaikka kyseessä ovatkin sademetsien puut, yhtiössä vakuutetaan vihreiden arvojen olevan kunnossa. Custom-rummut valmistetaan araucariasta tai imbuiasta ja edullisempi Privilege-sarja Cobaíbasta.

Araucaria on metsätalousalueiden puulaji, jota korjataan sen saavutettua 45–80 vuoden iän. Imbuia puolestaan saattaa kasvaa jopa lähes tuhat vuotta. Brasilian tiukka ympäristölainsäädäntö salliikin tällaisten puulajien teollisen käytön ainoastaan luonnon kaatamista rungoista. Copaiba on myös melko laajasti teollisessa käytössä oleva puulaji.

Ensimmäinen kosketukseni Brasilialaisiin Odery -rumpuihin sain lähes kymmenen vuotta sitten erään brasilialaisen rumpalikollegan veraillessa Suomessa. Vielä tuolloin Odery ei ollut maailmalla tunnettu merkki ja rumpujen yleisilmekin oli huomattavasti vaatimattomampi. Sittemmin sisukas perheyhtiö on tehnyt valtavasti töitä niin rumpuverstaalla kuin markkinoinnissakin ja sen tuloksena Odery on pikku hiljaa noussut lähes kaikkialla maailmassa tunnetuksi rumpumerkiksi. Kalliimpien sarjojen persoonallinen ilme on vakuuttava ja parhaimmillaan valloittava.
Privilege-sarja on valmiiksi mietitty ja hinnoiteltu paketti, josta ainakin Suomeen on tarjolla neljä erilaista kattausta 20” tai 22” bassorummulla ja kahdella erilaisella neljän pikkutomin paketilla. Privilegea on saatavana viidellä eri värillä. Hinta on saatu kohdalleen tekemällä setit sarjatuotantona ja tinkimällä hieman metalliosissa ja designissa.
Oheinen teksti on alkuosa artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 1/2007).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Juha Tanninen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy