Olympus LS-10 on laadukas stereotallennin taskukoossa

 

 

Kameroista ja sanelimista tunnettu Olympus on hiljattain esittänyt ensimmäisen ammattitason kenttätallentimensa nimeltään LS-10. Lineaarisen PCM-audion äänittämisen lisäksi laite toimii myös mp3- ja wma-ympäristöissä.

 

Olympuksen LS-10 on tyylikäs peli, joka sopii pienen koon ja kevyen painonsa ansiosta mukavasti käteen. Metallirunko suojaa laitetta tehokkaasti pieniltä kolhuilta.
Tallentimen rakenne on hyvin looginen ja kaikki liittimet, säätimet ja kytkimet on sijoiteltu kansilevyyn laitetyypille tutulla tavalla. Oikeasta kyljestä löytyvät laitteen tulot ja äänitystason säädin sekä kytkimet bassosuotimelle ja mikrofonien herkkyydelle, kun taas vasempaan reunaan on upotettu kuulokelähtö, usb-portti ja volume-säädin.
Erikoisempi ominaisuus on Olympuksen pohjaan sijoitettu kaiutinpari, joka mahdollistaa kätevästi äänitetyn materiaalin nopean selailun myös ilman kuulokkeita.
LS-10:n voi asentaa myös tavalliselle kamerastatiiville. Lisäksi Olympus on luvannut tuoda markkinoille lähitulevaisudessa johdollisen kaukosäätimen, jonka myötä tallentimen hallinta helpottuu entisestään.

Teksti: Martin Berka, kuvat: Tommi Posa

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Martin Berka
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy