Orange Getaway Driver, Two Stroke, Kongpressor & Fur Coat – oranssia lautaan?

|
Image

Orange on tuonut markkinoille viime vuosina pikku hiljaa myös pedaaleja. Otimme niitä testiin toisiaan täydentävän nelikon.

Jos erottuvat Orangen vahvistimet massasta ulkonäöllään, niin samaa voi sanoa pedaaleistakin. Testinelikon kansi-illustraatiot ovat persoonallisia, ja samalla on nähty vaivaa keksimällä niille hieman erikoisia nimiä.
Käyttötarkoitukseltaan nämä neljä pedaalia poikkeavat selkeästi toisistaan. Getaway Driver on ”vahvistin pedaalissa”, Kongpressor optinen kompressori, kun taas Two Stroke on aktiivi-eq boost-toiminnolla ja Fur Coat fuzz-särö oktaaverilla.
Pedaalit toimivat yhdeksän tai 12 voltin jännitteellä, joka ainakin kolmessa ensin mainitussa tuplataan pedaalin sisällä 18 tai 24 volttiin. Samoin kolme neljästä on varustettu kahvalla, joka oli kätevä ainakin pedaalia ahtaasta kotelosta nostaessa. Getaway Driverissa sitä ei ole – lieneekö syynä tilan puute, sillä pedaalissa on kaksi lähtöjakkia.

Brittisoundia Celestionia myöten

Getaway Driver on toteutettu JFET-kytkennällä single-ended-tyylisesti A-luokassa. Esikuvana ovat olleet useat ’70-luvun brittivahvistimet, esimerkiksi Orangen varhainen OR-120. Yhdeksän voltin jännitteellä soundi muistuttaa valmistajan mukaan EL84-putkilla toimivaa vahvistinta, 12 voltilla taas EL34-tyyppistä…

•••

Näin alkaa Timo Östmanin toimittama käyttötesti, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin printtinumerosta 3/2018.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.