Paljon työtä huvin vuoksi Elämä lapselle 2003

|
Image
 

Lastenklinikoiden kummien yhdeksättä kertaa järjestämä Elämä lapselle -konsertti on Suomen mittakaavassa megaluokan yleisötilaisuus. Olympiastadionin täyttävä hyväntekeväisyyskonsertti toi lavalle tänäkin vuonna toistakymmentä kotimaista kärkiartistia ja joukkoon mahtui pari ulkomaista yllätysvierastakin. Konsertin teknisestä toteutuksesta vastasi RMC Showservice, jonka tuottamaa ääntä ja valoa on kyseisessä tapahtumassa nähty ja kuultu alusta asti. Vaikka tilaisuus on tekijöille ennestään tuttu, niin 40 000 hengen yleisökapasiteetti, kirjava esiintyjäkaarti ja suora televisiolähetys asettavat riman varsin korkealle.

RMC Showservicen ääniosaston johtaja Timo Kainulainen kertoo, että syyskuun alkupuolella järjestetyn tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo vuoden 2002 puolella. Vaikka konserttia on tehty vuositolkulla, on jokainen kerta erilainen ja järjestelyt vaativat palaveriaikaa. Oman haasteensa suunnitteluun tuo myös televisiointi.

– Tässä ei rakenneta pelkästään konserttia, vaan tehdään samassa yhteydessä 90 minuutin nettoaikainen suora televisiolähetys ja toinen noin 40 minuutin nauhoitettava lähetys, kertoo Kainulainen.

Suunnittelun alkaessa oli RMC:ltä mukana kolmen hengen edustusto: äänisuunnittelija, valosuunnittelija ja stage manager. Muu ydinporukka koostuu konserttituottajasta, tv-tuottajasta sekä tv-ohjaajasta ja lisäksi palavereihin osallistuivat alusta asti lavatoimittaja ja lavastaja. RMC:n vastuulle laskettiin ääni- ja valotekniset kysymykset sekä äänisuunnittelu yhdessä tv-tuotantoyhtiön äänisuunnittelijoiden kanssa.

– Me kelataan kanavamääriä, fasiliteettejä ja käytössä olevaa tilaa. Kyseessä on suora lähetys, ja meillä on noin 45 sekuntia aikaa vaihtaa bändistä toiseen. Siksi kaikki koordinoidaan ja mietitään tarkkaan etukäteen.

 

Oheinen teksti on alku Pekka Nurmen kirjoittamasta artikkelista, joka on kokonaisuudessaan luettavissa Riffi-lehden painetussa versiossa (numero 5/2003).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.