Nayteikkuna

Palmer PDI-03 & PGA-04 – kitara purkkiin ilman möykkää

 

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

 
 

Kun keinokuorma korvaa kaiuttimen äänitystoimissa, vältetään mekkalaa ja soundinkin pitäisi olla autenttinen.

Oma vahvistin on aina oma vahvistin, vaikka tietokoneessa olisikin tarjolla monta pätevää mallinnettua myllyä. Kaikissa vahvistimissa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta mykistää kaiutinta, tai asialliselta kuulostavaa linjalähtöä josta signaalin saisi tallentimelle ryhdikkäänä ja eläväisenä. Palmer tarjoaa ratkaisuksi pulmaan räkkiviipaleita, joilla on kaksi tehtävää: ne toimivat passiivisina keinokuormina vahvistimeen normaalisti kytkettävän kaiuttimen sijasta ja lisäksi niillä voi muokata linjasignaalin sävyä.

PDI-03 on laitteista iäkkäämpi, mutta pitää pintansa edelleen. Kaiuttimen tilalle kytketty passiivinen loota antaa linjaan jo sellaisenaan napakan perussoinnin, jota voi edelleen muokata kahdella vipukytkimellä. Ensimmäisen takaa löytyy kolme vaihtoehtoa suljettua kaiutinkoteloa jäljittelevästä ja tiukemmalla alakerralla soivasta versiosta avointa kotelointia muistuttavaan, hieman lepattavaisempaan variaatioon. Toinen kytkin antaa valita kirkkaamman tai tummemman yleissävyn.

 

 HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

 

 

 
   
04.02.2011
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy