Nayteikkuna

Pearl Masters Premium – lyötävää mestareille

 

 

 

Maailman mahtavimpiin rumpuvalmistajiin lukeutuvan Pearlin mallistoa on pitkästä aikaa uusittu. Kasvojenkohotus aloitettiin yläpäästä, kun vuosi sitten julkaistiin kovaliksaisille ammattilaisille tarkoitettu uusi huippusetti Reference. Muuttumisleikkiä jatkaa laajempia piirejä koskettava vanha Masters-sarja, joka on nyt korvattu uudella Masters Premium-mallistolla.

 

Uuden korean nimikyltin takaa löytyy paljon parannuksia ja muutoksia, niin itse rummuissa kuin rautaosissakin. Masters Premium -mallistoon sisältyy neljä runkovaihtoehtoa: normaalivahvuiset vaahtera ja koivu sekä samat ohuilla rungoilla. Malliston uusimisen myötä mahonkirunko jäi pois ja sen tilalla on ohut koivu.
4-kerroksinen koivu onkin runkopuolella Masters Premiumin tärkein uudistus verrattuna aiempaan mallistoon. Kiinnostusta nostaa sekin, että ohut koivurumpu vahvikerenkaineen muistuttaa rakenteeltaan ammattirumpalien keskuudessa suosittua tiettyä kotimaista rumpumerkkiä.

Ammattitason perussarjaksi studioon ja keikoille kelpaavan Masters Premium -setin voi koota irtorummuista, mutta Pearl tarjoaa valintaa avittamaan myös shell pack -satseja, joita voi täydentää telineillä ja virveleillä mielensä mukaan.
Bassorummun ja kolme tomia sisältävien shell packien hinnat asettuvat kahden tuhannen euron molemmin puolin, koosta ja materiaalista riippuen. Sarjan omalla uudella vakiovirvelillä ja telinepaketilla höystettynä perussatsin loppusumma jää koivuseteissä vielä alle kolmen tonnin, vaahteraisissa seteissä mennään satasen tai pari yli.

Puhutaan siis isosta investoinnista, jonka vastineeksi on oikeus vaatia soittimelta yhtä jos toistakin.
 

 

Oheinen teksti on alkuosa artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2007).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

21.07.2009
|
Tommi Saarela
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy