Peter Lerchen soitossa soi Pitkä matka juurille

Peter_Lerche_Riffi
 

Peter Lerche on soittanut pitkän uransa aikana paljon kitaraa: levyillä, sessioissa ja bändeissä. Alussa pääasiassa rivimiehenä ja nyt jo toistakymmentä vuotta omalla nimellään ja bändijohtajana. Niinpä hänen nimensä on tullut tutuksi ja mies tunnustetaan soittimensa kärkikaartiin Suomessa. Toisessa roolissaan, opettajana, hän on myös osaltaan edistänyt monien nimisoittajien urakehitystä.

 

Peter Lerche yhdistelee musiikkiinsa elementtejä, joita on elämän varrelta tarttunut eri puolilta maailmaa ja monesta kulttuurista. Lerchen musiikkitaustasta on hyvä mainita muutama aivan ratkaisevan tärkeä asia. Hänen molemmat vanhempansa ovat ensinnäkin musiikki-ihmisiä, äiti pianonsoiton opettaja ja isä taitava jazzpianisti. Toinen merkittävä seikka on se, että YK-tehtävien vuoksi perhe asui ulkomailla, ensiksi Thaimaassa ja sittemmin Italiassa ja Pakistanissa.

– Tämä vaihe kesti ikävuodet kuudesta neljääntoista, jolloin tulin takaisin Suomeen, Lerche muistelee. Kävin englanninkielisiä kouluja ulkomailla ja soittoharrastus alkoi Thaimaassa rumpujen soitolla. Menin isän kanssa varkaiden markkinoille ja ostettiin virvelirumpu ja haitsu – maksoivat 700 bahtia – koska isä halusi minun komppaavan hänen soittaessaan standardeja. Rummuista oli suurta hyötyä myöhemmälle soitolle.

Seuraava merkkipaalu oli Pakistanissa, Peshawarin kaupungissa lähellä Afganistanin rajaa, jossa 11-vuotias Peter aloitti kitaransoiton valtaisan sisäisen pakon sanelemana.

– Sitä voisi sanoa jonkinlaiseksi uskoon tuloksi. Oli vain pakko soittaa. Kävin koulua amerikkalaisella lentotukikohdalla ja soitin amerikkalaisten pikkupoikien kanssa normaalia sen ajan kamaa: Hang On Sloopy, Wipeout ja muita tavallisia. Tämä oli myös The Beatlesin juhla-aikaa.

 

Oheinen teksti on katkelma artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2005).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

21.07.2009
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy