Nayteikkuna

RCF Ayra – kolmen koon kaiuttimia

Kotipajoihin, projektistudioihin ja pieniin tuotantoyksiköihin suunniteltu Ayra-mallisto koostuu kolmesta täyden kaistan aktiivimonitorista ja niiden tueksi suunnitellusta erillisestä, aktiivisesta sub-bass-kaiuttimesta. Kokeilussa olivat sarjan pienin ja kookkain pari, Ayra 5 ja Ayra 8. Sekä kummankin kumppaniksi soveltuva Ayra 10 Sub.

Ulkomitoiltaan Ayrat ovat melko kookkaita ja perheen pieninkin malli vaatii reilusti tilaa itselleen. Koteloiden pohjassa on leveät ja suhteellisen paksut solukumikaitaleet, jotka toimivat sekä liukuesteenä että vaimentavat ainakin jonkin verran kotelon värähtelyn siirtymistä kaiutinta kannattelevaan pintaan.
Mallitunnusten numerointi kertoo suoraan kartioelementin halkaisijan tuumina. Diskanttiyksikkö on ilmeisestikin kaikissa sama, mutta elementtien keskinäisen sovituksen vuoksi jakotaajuutta on laskettu alaspäin kartiokoon kasvaessa.
Kaikissa Ayra-sarjan kaiuttimissa on AB-luokan kytkennöillä toimivat vahvistimet, joille ilmoitetut teholukemat luonnollisesti kasvavat aina mallin myötä.

Lue Lauri Paloposken kirjoittama arvio kokonaisuudessaan Riffi-lehden painetusta numerosta 4-2013.

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.
Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta

16.08.2013
|
Teksti: Lauri Paloposki Kuva: Tommi Posa
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy