RED RIPPER - lahkeet repaleiksi!

|
Image
 

Teksti: Pirkka Isotalo
Kuvat: Tommi Posa

Tech 21:n VT Bass -pedaali on löytänyt tiensä moneen efektilautaan aina harrastajista maailmankuuluihin soittajiin. Nyt Tech21 koukuttaa basisteja Red Ripper -säröpedaalilla, josta löytyy murinaa ja rosoa moneen makuun.

Heti ensimmäiseksi on todettava, että Red Ripper on ulkoisesti erittäin hieno ja persoonallinen vekotin, mikä on pelkkää plussaa. Tähän mennessä väreistä basistin pedaalilaudassa on vastannut lähes yksin Boss, ja sekin yksivärisillä rasioilla. Red Ripperin kaksiosainen väritys on dramaattisen onnistunut, etenkin kun alaosaan on maalattu kansilevylle ”pudonnut” veripisara. Yksinkertainen, mutta onnistunut yksityiskohta.

Red Ripper on täysin analoginen ja true­by­pass ­periaatteella toimiva pedaali. Kolmialueinen aktiivinen eq (120 Hz / 500 Hz / 2,5 kHz) tarjoaa bassolle ja diskantille huimat 22 desibeliä korostusta ja vaimennustakin löytyy tarvittaessa 12 desibeliä. Keskialueen säätö on teholtaan 12 desibeliä. Muut hanikat ovat kokonaisvolumea säätelevä Level ja särön määrää kontrolloiva Drive. VT Bass:n omistajille käyttöliittymä onkin tuttu, ainoat erot ovat r.i.p ­potikka ja low pass filter ­kytkin.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.