Riffi 2-2022 juttunäyte – Steve Vai

|
Image

Tähtien kohdalla koronan vaikutus näyttäytyy hieman eri tavalla. Steve Vai kertoo, että vaikka sulku vei keikat, se antoi mahdollisuuden käyttää aikaa asioihin, joita hän ei ollut ehtinyt tehdä. Esimerkiksi uusien kitaratekniikoiden opetteluun ja uudenlaisen kitaran haltuunottoon.

– Lisäksi äänitin studiossa livenä akustisen laulun Moon and I. Tuollaista en ollut aiemmin tehnyt. Vastaanotto oli oikein hyvä, joten aloin äänittää akustista laululevyä, mutta sitä tehdessä jouduin olkaleikkaukseen 50 vuoden soittamisen johdosta, Harmony Hut -studiostaan videopuheluun vastaava Steve Vai alustaa.

Sitten sukelletaankin siihen mistä konkari ammentaa inspiraationsa kaikkien näiden vuosien jälkeen, ja miten asiaan liittyy Hydra, japanilaisen soitinrakennuksen ennakkoluulottomuutta ja taidokkuutta ilmentävä soitin. 

Lue koko haastattelu tuoreeltaan Riffin printtinmerosta 2/2022

•••

Hanki nyt itsellesi Riffin printti-numero 2/2022.

Saat irtonumeron kotiin kannettuna hintaan 11,60 € (sis-postikulut).

Riffiä myyvät myös Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Digitaalinen Riffin näköispainos on myynnissä Lehtiluukku-palvelussa.