RME Fireface UFX & Babyface - kahden kaliiperin äänikortteja

|
Image
 

Teksti: Lauri Paloposki

Räkkiin asennettava Fireface UFX ja salkun sivutaskuun mahtuva Babyface lähestyvät samaa asiaa hieman eri suunnilta. Ensinmainittu monikanavaisen äänityön vaatimuksia palvellen, jälkimmäinen yksin teoksiaan työstävän tarpeisiin ajateltuna.

RME:n parivaljakolla on monia yhteisiä piirteitä ja samat ajurit sekä apuohjelmat palvelevat kumpaisenkin kanssa. Tästä on selvää etua käytön opiskelussa, ja jos järeämmän viipaleen sijoittaa pysyvämmin studion puolelle, niin pienemmällä voi jatkaa pitkälti samoin nuotein yksittäisten raitojen tekoa esimerkiksi kodin työhuoneella.

Fireface UFX:n olemus on vakuuttava. Sähkö sisäiselle virtalähteelle imaistaan eurojohdolla ja jämerien audioliitäntöjen lisäksi takalevyssä on sanakellon tulo ja lähtö laajemman laitekokonaisuuden tahdistusta varten.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.