Roland Juno-Stage - vaivatta tien päälle!

|
Image
Image
Image
 

Teksti: Pauli Komonen, kuvat: Tommi Posa, Roland

 

Juno-Stage on räätälöity keikkailevan muusikon tarpeisiin: kevyt roudattava, kelpo ääni ja soitto-ominaisuudet kohdallaan. Ihanteellinen täsmäratkaisu?

Ulkonäöltään Juno-Stage on Rolandin 1980-luvun Juno-klassikoiden inspiroima. Mutta vain ulkonäöltään. Sisältä nimittäin löytyy nykykiippareille tunnusomainen 128 megan sample-pohjainen äänipaletti, eikä suinkaan parin aaltomuodon oskillaattori. Laitteen ilme on hillityn asiallinen ja etupaneeli kiiltelee nätisti. LCD-näytön osalta on myös ajateltu esiintymistilannetta: kookas näyttö isoine fontteineen palvelee hämyssä ja savussa operoivaa. Suomen Rolandia on syytä kiittää myös manuaalin kääntämisestä paikalliselle kielelle.

Laitteen myönteisimpiä piirteitä on 76 nuotin mittainen, puolipainotettu koskettimisto. Sen tuntuma on aivan ihanteellinen. Jälkipainon tunnistus puuttuu, mutta toisaalta pedaaliosasto tarjoaa mukavasti lisäkontrollia kolmen liitännän turvin (hold/control/patch select). Koskettimiston saa jaettua kahteen osaan, ja vaikka kyse ei olekaan täysverisestä master keyboardista niin yhden napin päässä olevan MIDI Controller -tilan ja USB-liitännän myötä laite soveltuu mainiosti myös kontrolleriksi moduulikioskin ohjaukseen keikalla tai studiossa.

 

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2009).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.