Roland VG-99 – onko virtuaali aitoa parempaa?

Roland VG-99 Riffi 01
 

 

Voihan Gääkkä! Rolandin uusi virtuaalinen kitarasysteemi, VG-99, vaatii vannoutuneimmankin vintagemiehen muuttamaan asennettaan digitaalisia laitteita kohtaan. Niin pätevästi sillä voi nimittäin jäljitellä jo olemassaolevia soittimia, vahvistimia, efektejä yms. Ja niiden lisäksi sillä voi luoda myös tyhjästä aivan uusia soittimia ja laitteita!

 

VG-99 saapui minulle siistissä Rolandin olkalaukussa, jonka uumenista paljastui myös lattialla sijoitettava ohjainpedaali FC-300. Varta vasten tarkoitukseen suunniteltu kantolaukku näytti kaikin puolin asialliselta ja oli kätevä käyttää. VG-99 itsessään taas tuntui sopivan kevyeltä ja jämäkältä käsissä. Painoa sille on kertynyt vain reilut kaksi kiloa, vaikka purnukka on lähes kokonaan metallikuoressa ja vain päädyt ovat muovia. Ulokkeita ei siinä juurikaan ole lukuun ottamatta muutamaa harmaapäistä ja pyöritettävää namiskaa, jotka nekin ovat lujatekoisia eivätkä heilu pyöritettäessä. Kaikesta päätellen laite kestää purnaamatta niin studiossa kuin keikkaelämän koettelemuksissakin.

FC-300 painaakin sitten noin viitisen kiloa ja on huomattavasti jykevämpää tekoa. Tämä on hyvin suotavaa, sillä joutuuhan se ottelemaan soittajan raskaan kaasujalan kanssa. VG-99:ssä on yksi iso näyttö ja jalkio vuorostaan esittelee tietonsa kahdella erillisellä näytöllä. Polkimisto liitetään isäntäänsä joko RRC2-kaapelilla tai CAT-5-verkkopiuhalla. Ensivaikutelma laitteista oli heti alussa hyvä.

 

Teksti: VP Kangas, kuvat: Tommi Posa

Oheinen teksti on alkuosa artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varas

 

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
VP Kangas
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy