Nayteikkuna

Samson S•Class – sininen studio

Samson_•Class_Riffi
 

Harjattu alumiini on nykyään suosittu materiaali räkkilaitteiden etulevyksi. Eikä ihme, sinisenä hohtava Samson-seinämä merkkilamppuineen luo nostetta niin studioon kuin keikkamiksaajan pilttuuseen. Ja mikä hauskinta, nämä ovat varsin messeviä vermeitä muutenkin.

Samson S•Class-prosessorisarjasta oli kokeiltavana useampia erilaisia dynamiikan työstövälineitä, kuulokevahvistin, sekä aktiivinen jakosuodin.
Samsonin päämaja sijaitsee Amerikassa, valmistulaitokset Kiinassa. Tuttu nykyajan järjestely siis. Hattua voi Samsonille nostaa jo pintapuolisen tutustumisen perusteella. Vaikka laitteet lukeutuvat audiomaailman arkisiin perustyövälineisiin, on suunnittelussa osattu yhdistellä käteviä toimintoja oivaltavasti. Vähän samaan tapaan kuin Fiskarsilla saadaan saksiin uutta toiminnallista jujua, tai halkojen pilkkomiseen tarkoitettuun kirveeseen sellainen pieni ratkaiseva piirre, jolla se nousee terän verran muiden yläpuolelle rautakaupan hyllyllä.

Sukellus syvemmälle laitteisiin vakuuttaa lisää. Se mikä ulkopinnalla näkyy ja tuntuu jämäköinä koteloina ja jämerinä liittiminä, täsmällisesti naksahtavina ja valaistuina kytkiminä ynnä sopivan jähmeinä säätiminä, kuuluu laitteiden läpi virranneessa äänessä terveenä yleissävynä ja selkeänä sointina.

 

Teksti: Lauri Paloposki, kuva: Pekka Väänänen

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2004).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 

 

 

 

 

 

21.07.2009
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy