Sans Amp RBI ja PBDR – bassolle soundia!

|
Image
Image
 

 

Tech 21:n Sans Amp -tuotteet on suunniteltu etenkin linjasoittoon äänityksissä, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös keikkailuun. Tutkittavina tällä kertaa kaksi bassolle tarkoitettua vermettä.

 

Räkkimallisen Sans Amp RBI:n hyvin suunniteltu sisäinen signaalitie ja runsaat liitinnät tekevät käytöstä monipuolista. Verme voi toimia pelkkänä etuasteena erillisen päätevahvistimen edessä. Tai vaikkapa splitterina/DI-boksina, josta bufferoitu efektoimaton signaali lähtee vahvistimelle, kun samanaikaisesti Sans Ampilla höystettyä soundia lähetetään PA- tai äänityspöytään.

Takapaneelin toiseen tuloon voi kytkeä vaihtoehtoisesti myös linjatason signaalin. Mainio ominaisuus studiossa, sillä sen ansiosta kuivana äänitetyn raidan voi ohjata miksausvaiheessa RBI:n kautta ja hakea soundin sopivaksi kaikessa rauhassa.
Laaja-alueisen Drive-säätimen ansiosta BPI:stä saa esiin kaikentyyppisiä soundeja – täysin puhtaasta kevyeen rosoon, tai jopa agressiviseen säröön. Aktiivisen kolmialueisen EQ:n lisäksi laite tarjoaa sävyjen muotoiluun Presence-säätimen, joka kontrolloi signaalin kirkkautta tai purevuutta. Blend-nimisellä hanikalla taas voi säätää tarkasti efektoimattoman bassosignaalin ja Sans Ampilla höystetyn soundin suhteen.

Teksti: Martin Berka, Kuvat: Tommi Saarela

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 4/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.