Schecter Stargazer - tyylikästä retroilua

|
Image
 

Teksti: Martin Berka
Kuvat: Tommi Posa

Mallin ulkoisessa olemuksessa on kevyt ripaus Rickenbackeria, mutta millainen on sen soundi?

Stargazer on ilahduttava poikkeus firman heavy-valtaisessa mallistossa. Tämän kitaran ulkonäkö tuo mieleen 1960-luvun popin raikkaat komppisoundit, ja Crimson Ghost -värityskin on kuin karamelli. Rungon kulmikkaat sarvet reunalistoituksineen taas tuovat vahvasti mieleen Rickenbacker 4001 -basson.

Laadukkaasti toteutetun Stargazerin vaahterakaula on veistetty kolmesta pitkästä, vierekkäisestä palasta, ja se on liitetty saarnirunkoon 16:n nauhan kohdalla liimaamalla. Mensuuri on täyspitkä ja reunalistoitettuun palisanteriotelautaan on asennettu 22 paksua ja keskikorkeaa nauhaa. Nauhatyö oli testiyksilössä esimerkillisen siistiä. Kielten trimmaus oli äärimatalaa lajia, eikä särinöitä voinut vältellä hellemmälläkään tatsilla. Kaulaprofiili on keskipaksu “D”, jolla on hieman laakea, otekäden peukaloa riittävästi tukeva selkä

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.